- 3 torebki zielonej soczewicy
- 2 duże cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 1 średnia cukinia
- kawałek żółtego sera
- 4-5 łyżek masła
- sól, pieprz
- ew. sos czosnkowo-jogurtowy
Ugotuj soczewicę. Pokrój cebulę w piórka, zeszklij na łyżce masła. Pieczarki podsmaż na łyżce masła, zdejmij z ognia, gdy odparuje sok, który puszczą. Cukinię pokrój w półplasterki i podduś na łyżce masła. Wymieszaj podsmażone składniki z ugotowaną, osączoną soczewicą, posól i popieprz, przełóż do żaroodpornej formy posmarowanej pozostałym masłem. Posyp startym serem, zapiekaj w temperaturze 220 st,C, aż ser się stopi i przyrumieni. Możesz podać z sosem czosnkowo-jogurtowym.
W. Story. Dzbanek i pieczarki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz