NALEŚNIKI Z POMIDORAMI
ciasto naleśnikowe:
- 1 jako
- 1/2 szklanki mąki
- 120 ml mleka
- tłuszcz do smażenia
- sól
oraz:
- 4 bardzo dojrzałe i słodkie pomidory
- kilka kropli soku cytrynowego
- 1 gałązka świeżego lubczyku
- sól, pieprz
- ew. troszkę majonezu
Przygotuj ciasto z jajka, mąki, mleka i szczypty soli, odstaw na kilkanaście minut, usmaż cieniutkie naleśniki. Zabezpiecz je przed wystygnięciem. Sparz i obierz pomidory, pokrój je w grubą kostkę i skrop sokiem cytrynowym. Przypraw posiekanym lubczykiem, solą i pieprzem. Naleśniki zwijaj w rożki, do środka nakładaj nadzienie z pomidorów. Na każdy naleśnik możesz kapnąć odrobinę majonezu albo innego zimnego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz