NALEŚNIKI Z POMIDORAMI

ciasto naleśnikowe:
  • 1 jako
  • 1/2 szklanki mąki
  • 120 ml mleka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
oraz:
  • 4 bardzo dojrzałe i słodkie pomidory
  • kilka kropli soku cytrynowego
  • 1 gałązka świeżego lubczyku
  • sól, pieprz
  • ew. troszkę majonezu
Przygotuj ciasto z jajka, mąki, mleka i szczypty soli, odstaw na kilkanaście minut, usmaż cieniutkie naleśniki. Zabezpiecz je przed wystygnięciem. Sparz i obierz pomidory, pokrój je w grubą kostkę i skrop sokiem cytrynowym. Przypraw posiekanym lubczykiem, solą i pieprzem. Naleśniki zwijaj w rożki, do środka nakładaj nadzienie z pomidorów. Na każdy naleśnik możesz kapnąć odrobinę majonezu albo innego zimnego sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz