SPAGETTI Z TUŃCZYKIEM

sos:
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • trochę oliwy
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • oregano
  • cząber
  • suszona natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia do posypania
oraz:
  • 40 dag spagetti
  • sól
  • nieco oliwy
Ugotuj spagetti al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. Posiekaj cebulę i zeszklij ją w rondlu. Dodaj czosnek i zioła, wymieszaj. Potem dodaj rozdrobnionego widelcem, osączonego tuńczyka z puszki oraz koncentrat. Ponownie wymieszaj, a gdy sos będzie gotowy polej nim odcedzone spagetti. Posiekaj bazylię, posyp potrawę, podawaj od razu.
Uwaga: cały sekret sosu polega na dodaniu ziół i przypraw na początku a nie na końcu, tak jak to się zwykle robi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz