CARPACCIO Z TUŃCZYKA Z RUKOLĄ

  • 30 dag surowej "polędwicy" z tuńczyka
  • garść natki
  • 1 papryczka chili
  • 2 pęczki rukoli
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sok z jednej cytryny
  • sól, grubo mielony pieprz
Opłucz i osusz listki natki, posiekaj je. Oczyść z pestek papryczkę, również drobniutko posiekaj. Wymieszjaj z natką, mieszaniną natrzyj polędwicę z tuńczyka. Zawiń w przezroczystą folię kuchenną i włóż do zamrażalnika. Sok z cytryny wlej do miseczki, przypraw do smaku solą i pieprzem, utrzyj z oliwą. Powstały sos rozlej na talerzykach, ułóż na nich opłukane i osuszone listki rukoli. Tuńczyka wyjmij z zamrażalnika, rozwiń z folii, pokrój na cieniutkie plasterki, posyp grubo zmielonym pieprzem, układaj na rukoli. Możesz przybrać rukolą (1 listkiem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz