Curry z grzybów i jaj

· 25 dag świeżych grzybów
· 6 jaj
· łyżka masła
· 3 pomidory
· cebula
· 2 łyżki jogurtu
· natka pietruszki
· pół łyżeczki proszku curry
· łyżeczka garam masala
· łyżeczka soku z cytryny
· sól
Grzyby umyć, obrać i osączyć. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle z grzybami. Dodać obrane ze skórki i pokrojone na plastry pomidory, 2 łyżeczki posiekanej natki i jogurt. Dusić po pokrywką kwadrans. Dodać ugotowane na twardo jaja po obraniu ze skorupki i przekrojeniu wzdłuż na pół. Gotować 10 minut, potrząsając garnkiem. Przed zdjęciem z ognia wlać sok cytrynowy. Podawać z ciapatami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz