SAŁATKA Z BOBU


  • 50 dag bobu
  • 2 nieduże ogórki konserwowe
  • 1 strąk czerwonej konserwowej papryki
  • 1 mała cebula
  • 3-4 łyżki gęstego majonezu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka posiekanych listków cząbru
  • pieprz, sól
Bób ugotować, wyłożyć na sito, polać zimną wodą. Przestudzony obrać ze skórki, połączyć z drobno posiekanym czosnkiem i cebulą. Paprykę i obrany ogórek pokroić w cienkie plasterki, dodać do bobu, wymieszać z natką pietruszki, koperkiem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Giovenna Garzioni. Wiśnie i strąki bobu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz