SAŁATKA Z BOBU
- 50 dag bobu
- 2 nieduże ogórki konserwowe
- 1 strąk czerwonej konserwowej papryki
- 1 mała cebula
- 3-4 łyżki gęstego majonezu
- 2-3 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka posiekanych listków cząbru
- pieprz, sól
Bób ugotować, wyłożyć na sito, polać zimną wodą. Przestudzony obrać ze skórki, połączyć z drobno posiekanym czosnkiem i cebulą. Paprykę i obrany ogórek pokroić w cienkie plasterki, dodać do bobu, wymieszać z natką pietruszki, koperkiem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Giovenna Garzioni. Wiśnie i strąki bobu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz