BABECZKI Z JAGODAMI


  • 50 g roztopionego masła
  • 175 ml mleka
  • 4 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 225 g mąki 
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki jagód
  • płatki migdałowe
  • cukier trzcinowy
Jajka ubij z mlekiem, masłem i miodem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Wlej płynne składniki do suchych i wymieszaj. Dodaj jagody, zamieszaj. Formę do muffinek powykładaj papilotkami lub kawałkami papieru do pieczenia (wyciętymi w kwadraty). Do każdego zagłębienia nakładaj po 2 łyżki ciasta. Wierzch posyp cukrem i płatkami migdałowymi. Wstaw formę do piekarnika, piecz w temperaturze 180 st.C przec 25 minut.

Abbey Ryan. Dwie laski wanilii i jagody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz