- 50 g roztopionego masła
- 175 ml mleka
- 4 łyżki miodu
- 2 jajka
- 225 g mąki
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jagód
- płatki migdałowe
- cukier trzcinowy
Jajka ubij z mlekiem, masłem i miodem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Wlej płynne składniki do suchych i wymieszaj. Dodaj jagody, zamieszaj. Formę do muffinek powykładaj papilotkami lub kawałkami papieru do pieczenia (wyciętymi w kwadraty). Do każdego zagłębienia nakładaj po 2 łyżki ciasta. Wierzch posyp cukrem i płatkami migdałowymi. Wstaw formę do piekarnika, piecz w temperaturze 180 st.C przec 25 minut.
Abbey Ryan. Dwie laski wanilii i jagody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz