ZUPA PIECZARKOWA


  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ok. 1,5 litra rosołu
  • 10-15 dag dowolnego makaronu
  • 3-4 łyżki śmietany 18%
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz, vegeta
Pieczarki i cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Następnie dodać pokrojony czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (np. z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.

Annibale Carracci. Jedzący fasolę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz