- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1-2 ząbki czosnku
- ok. 1,5 litra rosołu
- 10-15 dag dowolnego makaronu
- 3-4 łyżki śmietany 18%
- zielona pietruszka
- sól, pieprz, vegeta
Pieczarki i cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Następnie dodać pokrojony czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (np. z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Annibale Carracci. Jedzący fasolę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz