KOTLETY Z KASZY JĘCZMIENNEJ



  • 30 dag kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pieprz, sól
  • jajko i tarta bułka do panierowania
  • olej lub sklarowane masło do smażenia
dodatki:

  • sos grzybowy
  • sezonowa surówka
Kaszę zalać 3 szklankami posolonego wrzątku, ugotować na małym ogniu. Następnie utrzeć z łyżką masła i wystudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, wymieszać z zieleniną i przecisniętym przez praskę czosnkiem, dodać kaszy. Wsypać tartą bułkę, wbić jajko, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Formować kotleciki, panierować je w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z sosem grzybowym i sezonową surówką.

Holly Cafield. Martwa natura z czosnkiem i pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz