PLACKI WARZYWNE Z ORZECHAMI

  • 600 g ziemniaków
  • 300 g marchewki
  • 150 g posiekanych orzechów laskowych
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij i wymieszaj z natką pietruszki, żółtkami, mąką ziemniaczaną i orzechami. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Usmaż placuszki na patelni, na rozgrzanym oleju, tak aż zarumienią się z obydwu stron. Przełóż na blachę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 st.C na około 10 minut.

Eloise Harriet Stannard. Martwa natura z jabłkami i orzechami laskowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz