ZUPA PIECZARKOWA
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka margaryny
- 1-2 ząbki czosnku
- ok. 1,5 l rosołu
- 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
- 3-4 łyżki śmietany 18%
- zielona pietruszka
- sól, pieprz
- vegeta
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Biddy Hodson. Pieczarki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz