ZUPA PIECZARKOWA


  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka margaryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ok. 1,5 l rosołu
  • 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
  • 3-4 łyżki śmietany 18%
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz
  • vegeta
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.

Biddy Hodson. Pieczarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz