PLASTERKI MIODOWE


  • 250 g mąki
  • 1/2 małej łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 70 g cukru pudru
  • 150 g masła
  • 1 żółtko
  • 250 g orzechów włoskich
  • 300 g miodu
Wszystkie składniki (oprócz miodu i orzechów) wysyp na jakiś blat... następnie wszystko zagnieć. Wstaw do lodówki na 15 minut. W międzyczasie orzechy albo pokrój albo przemiel. Dolej miodu i wymieszaj. Wyciągnij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na mące i wykrój różne kształty ciasteczek. Wierzch posmaruj miodem z orzechami w dowolnej ilości. Całość piecz około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. Ciastka po upieczeniu muszą być brązowe.

Armand Cabrera. Chleb i miód.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz