Jedynym minusem jest prawie całkowity brak witaminy C.
Jednak to nie wyklucza faktu, że spokojnie można ją stosować przez kilka a nawet kilkanaście dni. Wzbogacona o porcje warzyw, owoców lub soki w celu uzupełnienia braków niezbędnych witamin może być stosowana nieco dłużej.
Dieta opiera się na tym by codziennie gotować tyle pszenicy, ile chcemy zjeść.
Ziarno pszenicy jest twarde, więc najlepiej jest ja wcześniej przez całą noc namoczyć.
Gotujemy ją pod przykryciem na małym ogniu, przy zasadzie 3 szklanek wody na jedną szklankę pszenicy.
zamiast niej możemy wykorzystać również kaszę gryczaną, płatki zbożowe lub pęczak.
Efekt oczyszczenia możemy wzmocnić przez dodanie do diety kilku suszonych śliwek. Należy je przed spożyciem moczyć całą noc, po czym rankiem, gdy jesteśmy jeszcze na czczo, zjeść przepijając wodą, w której się moczyły.
Podczas stosowania tej diety wskazane jest picie dużej ilości wody, najlepiej niegazowanej.
Vincent Van Gogh. Pole pszenicy ze snopami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz