JAJA FASZEROWANE PIECZARKAMI (NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE)

  • 6 jaj
  • 5 dag pieczarek
  • 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • po 2 łyżki masła i oleju
  • pieprz, sól
Ugotowane na twardo jaja przekroić na pół. Ze skorupek wyjąć delikatnie białka z żółtkami, dokładnie posiekać lub rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć pod bierzącą wodą i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać po łyżce masła i oleju, dodać pieczarki, smażyć do momentu, gdy odparuje z nich sok. Przestudzone pieczarki wymieszać ze szczypiorkiem i jajami, doprawić solą i pieprzem. nałożyć masę do skorupek, lekko ugnieść (uważać, by ich nie uszkodzić), posypać wierzch tartą bułką i zrumienić na patelni na pozostałym tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz