SAŁATKA Z BROKUŁÓW
- 50 dag brokułów
- 2 pomidory
- 2 jaja
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- strąk żółtej papryki
- szklanka majonezu lub sosu winegret
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić na 10 minut do gotującej się, osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, a strąk pokroić w paseczki. Wymieszać warzywa z przyprawami, a tuż przed podaniem polać majonezem lub sosem winegret. Przybrać jajkami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w ćwiartki, posypać posiekanym koperkiem.
Natalia Pleszkowa. Brokuły i jabłka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz