SAŁATKA Z BROKUŁÓW

  • 50 dag brokułów
  • 2 pomidory
  • 2 jaja
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • strąk żółtej papryki
  • szklanka majonezu lub sosu winegret
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić na 10 minut do gotującej się, osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, a strąk pokroić w paseczki. Wymieszać warzywa z przyprawami, a tuż przed podaniem polać majonezem lub sosem winegret. Przybrać jajkami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w ćwiartki, posypać posiekanym koperkiem.

Natalia Pleszkowa. Brokuły i jabłka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz