CENCIONI Z FASOLKĄ

  • 25 dag makaronu jajecznego cencioni
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 1 puszka białej fasoli
  • 50 dag brokułów
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj zmiażdżony czosnek i paprykę. Smaż minutę, dodaj pomidory i wlej 1/4 szklanki wody.  Duś, aż sos zgęstnieje. Dodaj fasolę i bazylię, przypraw do smaku. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania włóż różyczki brokułów. Odcedź, wymieszaj z sosem, posyp serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz