KUSKUS Z PIECZARKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI
- 20 dag suszonych pomidorów
- 40 dag kuskusu
- 50 ml oliwy
- 2 liście laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 12 dag cebuli dymki
- garść listków bazylii
- 4 gałązki świeżej kolendry
- 2 łyżki soku z cytryny
- 20 dag pieczarek
- sól, pieprz
Suszone pomidory zalej 3 szklankami wody, odstaw na 30 minut. Odcedź. Wodą, w której się moczyły zalej kuskus, a pomidory pokrój w paski. Kiedy kaszka wchłonie płyn, rozdrobnij ewentualne grudki. Rozgrzej oliwę. Dodaj pomidory, liście laurowe, czosnek pokrojony w plastry i pokrojoną cebulę dymkę. Podsmaż na maleńkim ogniu ok. 5 minut. Dodaj liście bazylii, gałązki kolendry i sok cytrynowy. Na koniec dorzuć obrane i pokrojone w kostkę pieczarki i smaż razem jeszcze 5 minut. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z kaszką.
Felice Boselli. Koszyk z grzybami, cebulą, pomidorami i innymi warzywami oraz ptasim śpiewem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz