KUSKUS Z PIECZARKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

  • 20 dag suszonych pomidorów
  • 40 dag kuskusu
  • 50 ml oliwy
  • 2 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 dag cebuli dymki
  • garść listków bazylii
  • 4 gałązki świeżej kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 20 dag pieczarek
  • sól, pieprz
Suszone pomidory zalej 3 szklankami wody, odstaw na 30 minut. Odcedź. Wodą, w której się moczyły zalej kuskus, a pomidory pokrój w paski. Kiedy kaszka wchłonie płyn, rozdrobnij ewentualne grudki. Rozgrzej oliwę. Dodaj pomidory, liście laurowe, czosnek pokrojony w plastry i pokrojoną cebulę dymkę. Podsmaż na maleńkim ogniu ok. 5 minut. Dodaj liście bazylii, gałązki kolendry i sok cytrynowy. Na koniec dorzuć obrane i pokrojone w kostkę pieczarki i smaż razem jeszcze 5 minut. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z kaszką.

Felice Boselli. Koszyk z grzybami, cebulą, pomidorami i innymi warzywami oraz ptasim śpiewem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz