KUSKUS Z GRILOWANYMI WARZYWAMI

  •  dag fasoli szparagowej
  • 15 dag cukinii
  • 15 dag bakłażana
  • 15 dag czerwonej papryki
  • 15 dag cebuli
  • sól, pieprz
  • 50 ml oliwy
  • 4 pomidory pellati z puszki
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 40 dag kaszki kuskus
Fasolkę szparagową ugotuj al dente, odcedź i odłóż. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę pokrój w plastry, posyp solą i pieprzem, zalej oliwą i odłóż na 3-4 godziny. Potem usmaż bez tłuszczu na patelni grillowej i pokrój plastry na mniejsze kawałki. Warzywa przełóż do garnka, dodaj pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną na kawałki. Wymieszaj, dodaj ocet balsamiczny i bulion. Kuskus przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu i podawaj z grillowanymi jarzynami z sosem.

Amelia Paleczna. Martwa natura z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz