KUSKUS Z GRILOWANYMI WARZYWAMI
- dag fasoli szparagowej
- 15 dag cukinii
- 15 dag bakłażana
- 15 dag czerwonej papryki
- 15 dag cebuli
- sól, pieprz
- 50 ml oliwy
- 4 pomidory pellati z puszki
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 100 ml bulionu drobiowego
- 40 dag kaszki kuskus
Fasolkę szparagową ugotuj al dente, odcedź i odłóż. Cukinię, bakłażana, paprykę i cebulę pokrój w plastry, posyp solą i pieprzem, zalej oliwą i odłóż na 3-4 godziny. Potem usmaż bez tłuszczu na patelni grillowej i pokrój plastry na mniejsze kawałki. Warzywa przełóż do garnka, dodaj pomidory podzielone na cząstki i fasolę szparagową pokrojoną na kawałki. Wymieszaj, dodaj ocet balsamiczny i bulion. Kuskus przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu i podawaj z grillowanymi jarzynami z sosem.
Amelia Paleczna. Martwa natura z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz