KOTLETY Z KASZY I SERA

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 łyżka masła
  • 30 dag białego sera
  • 2 jajka
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub listków mięty
  • pieprz
  • sól
  • tarta bułka
do smażenia:
  • olej pół na pół z masłem
Kaszę wsyp do rondelka, wlej pół litra wrzącej wody, dodaj masło i szczyptę soli. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę (możesz także kaszę zagotować, szczelnie przykryć, zawinąć w gruby koc i pozostawić, aby sama "doszła"). Zdejmij z ognia, przestudź, przepuść przez maszynkę na zmianę z porcjami sera. Dodaj resztę składników, wyrób masę, ulep kotlety. Obtocz w tartej bułce, usmaż na tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz