KASZA GRYCZANA Z FETĄ

  • 1  i 1/2 szklanki palonej kaszy gryczanej
  • 1 łyżka masła
  • opakowanie niskotłuszczowego sera typu feta
  • 40 dag pieczarek
  • średnia cebula lub 2 dymki
  • kostka bulionu grzybowego
  • sól, pieprz
Kaszę zalać rozpuszczonym w dwóch szklankach wody bulionem grzybowym i ugotować. Kiedy kasza wchłonie cały płyn, jest gotowa. Pieczarki umyć, pokroić na małe kawałki. Na patelni zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę, dodać pieczarki i podsmażyć, aż płyn odparuje. Ser pokroić w kostkę.
Wymieszać lekko ostudzoną kaszę z pieczarkami, serem, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w temperaturze 190st,C około 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz