BOCZNIAKI Z PATELNI Z SOSEM CZOSNKOWYM


·        boczniaki
s o s  c z o s n k o w y:
·        2 łyżki stołowe śmietany
·        mały jogurt naturalny
·        2 ząbki czosnku
·        zielona pietruszka
 
m a r y n a t a:
·        olej sezamowy
·        sos sojowy
·        wino czerwone półwytrawne
·        oliwa z chilli

Boczniaki namoczyć w marynacie (około 5 do 10 minut) nie za długo, by poczuć smak boczniaków a nie tylko marynaty. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu, można dodać do oleju ząbek czosnku, liść laurowy i trochę tymianku. Sos przygotowujemy z wyżej wymienionych składników, mieszając je razem np. w blenderze. Na koniec grubo kroją zieloną pietruszkę dodajemy do sosu i mieszamy. Usmażone boczniaki polewamy sosem. Podajemy na ciepło z jakąś zieleninką i chlebem graham.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz