·
boczniaki
s o s c z o s n k o w y:
·
2 łyżki
stołowe śmietany
·
mały jogurt
naturalny
·
2 ząbki
czosnku
·
zielona
pietruszka
|
m a r y n a t a:
·
olej sezamowy
·
sos sojowy
·
wino czerwone
półwytrawne
·
oliwa z chilli
|
Boczniaki namoczyć w marynacie (około 5
do 10 minut) nie za długo, by poczuć smak boczniaków a nie tylko marynaty.
Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu, można dodać do oleju ząbek czosnku,
liść laurowy i trochę tymianku. Sos przygotowujemy z wyżej wymienionych
składników, mieszając je razem np. w blenderze. Na koniec grubo kroją zieloną
pietruszkę dodajemy do sosu i mieszamy. Usmażone boczniaki polewamy sosem.
Podajemy na ciepło z jakąś zieleninką i chlebem graham.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz