·
1,5 kg kartofli
·
20 dag pieczarek
·
30 dag cebuli
·
3 jajka
·
3 łyżki mąki
·
bułka tarta
·
kminek
·
4 łyżki oleju
·
majeranek
·
sól, pieprz
Obrać kartofle. Połowę zmiksować, połowę zetrzeć na drobne
wiórki, włożyć do dużej miski i wymieszać. Posiekaną cebulę i drobno pokrojone
pieczarki udusić na oleju. Do kartofli wbić jaja, wsypać 3 czubate łyżki mąki i
wymieszać. Na koniec dodać uduszone pieczarki, łyżkę majeranku, sól, pieprz i
ewentualnie inne przyprawy. Dużą formę wysmarować tłuszczem, obficie obsypać
tartą bułką i wypełnić masą kartoflaną. Piec 2 godziny w temp. około 150°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz