SPAGETTI W ZIELONYM SOSIE

  • 30 dag spagetti
  • pół szklanki listków bazylii
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 8 łyżek oliwy
  • 5 ząbków czosnku
  • 3/4 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz, szczypta suszonego oregano
Bazylię włożyć do blendera, dodać przecisnięty przez praskę czosnek, oliwę, siekaną zieloną pietruszkę, mielone migdały, parmezan i wszystko razem zmiksować. Doprawić szczyptą oregano, solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Do sosu dodać dwie łyżki wody od gotowania makaronu. W garnku (po odlaniu wody) połączyć go z sosem, dokładnie mieszając dwoma widelcami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz