SZUKAJ W QCHNI:
ALE PASZTET
british cuisine
česká kuchyně
cocina española
cocina mexicana
Cozinha portuguesa
cucina Italiano
cuisine française
danske køkken
Deutsch Küche
DIETY
DZIURA W SERZE
gadu gadu do obiadu
Gotowanie na wielkim ekranie
JEGO WYSOKOŚĆ ZIEMNIAK
KIPI KASZA...
KLUSKI KLUSECZKI MAKARONY
KOCIOŁEK CZAROWNICY
kuchnia polska
Lietuvos virtuvė
magyar konyha
MĄDRZEJSZE OD KURY
morski drobiazg
Na grzyby
Na ryby
na zimę
NAPITKI
Nederlandse keuken
norsk mat
OMASTY
österreichische Küche
PIEKARNIA
PIEROGARNIA
PLACKI NALEŚNIKI
po obiedzie...
POLEWKI
przed obiadem...
PRZEPISY BABUNI
RAJSKI OWOC
RYŻ DOSKONAŁY
sałaty i sałatki
SŁOWNICZEK KUCHENNY
svensk mat
TROCHĘ AFRYKI
trzeba przyprawić...
Türk mutfağı
việt ẩm thực
Vlaamse keuken
we własnym sosie
WIELKANOC
WIGILIA
wyrwane z korzeniami
ZBOŻA i PŁATKI
Ελληνική κουζίνα
българска кухня
русская кухня
Українська кухня
ქართული სამზარეულო
המטבח היהודי
المأكولات العربية
भारतीय भोजन
ภาษาไทย
中國美食
日本料理
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
5-6 śledzi moczymy jak zwykle, oczyszczamy je i dzielimy na filety. Dobrze byłoby, aby 2-3 śledzie były mleczakami; mleczka przecieramy najlepiej przez druciane sitko, do przetartych mleczek dodajemy sok z całej cytryny, łyżeczkę octu i łyżeczkę musztardy. Powstały krem łączymy z dwoma szklankami śmietany, dodajemy do powstałego sosu dwa duże kwaskowate, obrane i pokrojone w kostkę jabłka, dwa obrane i pokrojone w kostkę kiszone ogórki, dwie duże cebule pokrojone w talarki, jeszcze listek laurowy i trzy goździki. Przygotowane filety układamy w słoju i zalewamy sosem. Śledzie najlepsze będą po dwóch dniach, kiedy „przegryzą się”.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz