ROLADKI Z SOLI Z GRZYBAMI

  • 16 filetów soli atlantyckiej
  • 16 pogrzybków o długich nóżkach i kapeluszach o średnicy ok.3 cm
  • 8 plastrów wędzonego łososia
  • 1/4 kostki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki
  • 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz
Masło zmiksuj ze skórką cytrynową i natką, przypraw do smaku solą i pieprzem. Powstałą masą posmaruj filety z soli. Wędzonego łososia pokrój w paski takiej samej szerokości co sola i nałóż na filety. Ryby owiń wokół nóżek grzybów i zapnij wykałaczkami. Piecz 15-20 minut w temperaturze 160 st.C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz