KOKOSOWA OWSIANKA Z SUSZONYMI ŻURAWINAMI


  • 1,5 szklanki drobnych płatków owsianych
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 1/3 laski wanilii
  • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 duże garście suszonej żurawiny
Do sporego rondla wlewamy mleko kokosowe i uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać jeden litr płynu. Wrzucamy laskę wanilii i wsypujemy cynamon. Całość doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy płatki i wiórki. Zmniejszamy ogień do minimum, gotujemy pod przykryciem około 25 minut. Dodajemy suszoną żurawinę i miód. Mieszamy, odstawiamy. Przed podaniem wyjąć wanilię.

Justin Wood. Martwa natura z żurawiną, rozmarynem i orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz