KOKOSOWA OWSIANKA Z SUSZONYMI ŻURAWINAMI
- 1,5 szklanki drobnych płatków owsianych
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
- 1/3 laski wanilii
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 2 duże garście suszonej żurawiny
Do sporego rondla wlewamy mleko kokosowe i uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać jeden litr płynu. Wrzucamy laskę wanilii i wsypujemy cynamon. Całość doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy płatki i wiórki. Zmniejszamy ogień do minimum, gotujemy pod przykryciem około 25 minut. Dodajemy suszoną żurawinę i miód. Mieszamy, odstawiamy. Przed podaniem wyjąć wanilię.
Justin Wood. Martwa natura z żurawiną, rozmarynem i orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz