CEBULA W ZIELONEJ SAŁACIE
- 1 zielona sałata
- 3 ząbki czosnku
- 2 duże cebule
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- koperek
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego dwie łyżki oliwy z oliwek, wymieszać i polać sałatę. Wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut. Cebulę pokroić w półplasterki, posypać solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zrumienić. Ostudzić i połączyć z zieloną sałatą. Posypać drobno pokrojonym koperkiem.
Aldona Pomianowska. Martwa natura z cebulami i czerwonym czajnikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz