CEBULA W ZIELONEJ SAŁACIE


  • 1 zielona sałata
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • koperek
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego dwie łyżki oliwy z oliwek, wymieszać i polać sałatę. Wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut. Cebulę pokroić w półplasterki, posypać solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i zrumienić. Ostudzić i połączyć z zieloną sałatą. Posypać drobno pokrojonym koperkiem.

Aldona Pomianowska. Martwa natura z cebulami i czerwonym czajnikiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz