ZUPA JARZYNOWA Z DORSZEM


  • 40 dag filetów z dorsza
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
  • sól, pieprz
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchewki oraz ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w krążki. Czosnek obrać, posiekać. Seler oczyścić, pokroić w krążki. Filety umyć, pokroić, posolić. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać resztę warzyw, wlać bulion, gotować 30 minut. Dołożyć rybę, gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, posypać natką lub koperkiem.

Raoul Middleman. Ryby i garnek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz