ZUPA JARZYNOWA Z DORSZEM
- 40 dag filetów z dorsza
- 3 pomidory
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 4 łyżki oliwy
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
- sól, pieprz
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchewki oraz ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w krążki. Czosnek obrać, posiekać. Seler oczyścić, pokroić w krążki. Filety umyć, pokroić, posolić. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać resztę warzyw, wlać bulion, gotować 30 minut. Dołożyć rybę, gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, posypać natką lub koperkiem.
Raoul Middleman. Ryby i garnek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz