KREWETKI I MAKARON LASAGNE


  • 250 g krewetek
  • 6 płatków makaronu lasagne
  • 250 g szpinaku (liście)
  • 1 cebula szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g sera gorgonzola
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • uprażone orzeszki pinii
  • ser parmezan
  • sól
Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy krewetki. Podsmażamy 2 minuty. Dorzucamy umyty szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy pokruszoną gorgonzolę i mieszamy do momentu roztopienia.
Makaron lasagne gotujemy w osolonej wodzie. Płaty dzielimy na pół. Jedną połówkę kładziemy na talerz, nakładamy na nią farsz z patelni. Przykrywamy drugą połówką, posypujemy orzeszkami i startym parmezanem.

Giacomo Ceruti. Martwa natura z krewetkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz