KOTLECIKI Z CIECIERZYCY
- 300 g ciecierzycy z puszki
- 1 ząbek czosnku
- garść melisy cytrynowej
- garść świeżego oregano
- garść czarnych oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta mielonej kolendry
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Ciecierzycę razem z ziołami, czosnkiem, oliwą, sokiem z cytryny i kolendrą miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojone oliwki i jajko. Mieszamy i dodajemy niewielką ilość bułki tartej (w zależności od konsystencji masy). Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Jadwiga Wolska. Parostatek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz