PIKANTNA FASOLKA NA ZIMĘ


  • 1/2 kg fasolki żółtej
  • 1/2 kg fasolki zielonej
  • 1/2 kg pieczarek
  • 4 cebule
  • 2-3 papryki czerwone
  • 1/2 l pikantnego ketchupu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżka chilli
  • sól, pieprz
Fasolkę umyć, obciąć końcówki i podgotować około 10-12 minut. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i całość dusić około 15 minut. Na koniec dodać osączoną fasolkę, ketchup, chilli, sól, pieprz, wszystko dusić 10 minut. Gorącą fasolkę nakładać do słoików i pasteryzować około 15 minut.

Luiz Egidio Melendez. Karczochy, pomidory i zielona fasolka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz