PIKANTNA FASOLKA NA ZIMĘ
- 1/2 kg fasolki żółtej
- 1/2 kg fasolki zielonej
- 1/2 kg pieczarek
- 4 cebule
- 2-3 papryki czerwone
- 1/2 l pikantnego ketchupu
- 1 szklanka oleju
- 1 łyżka chilli
- sól, pieprz
Fasolkę umyć, obciąć końcówki i podgotować około 10-12 minut. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i całość dusić około 15 minut. Na koniec dodać osączoną fasolkę, ketchup, chilli, sól, pieprz, wszystko dusić 10 minut. Gorącą fasolkę nakładać do słoików i pasteryzować około 15 minut.
Luiz Egidio Melendez. Karczochy, pomidory i zielona fasolka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz