- 1/2 kg filetów z morskiej ryby
- 3 cebule
- 3 pomidory
- łyżka masła
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- 4 łyżki posiekanego koperku
Pokrojoną w średnią kostkę cebulę zeszklij na maśle (ma przykrywać całe dno patelni), na cebulę połóż filety z ryby, skrop sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem, wiórkami masła oraz dwoma łyżkami posiekanego koperku, przykryj patelnię i duś, na małym ogniu 8-10 minut. Na rybę połóż talarki pomidorów obranych ze skórki i posyp pozostałym koperkiem.
Przykryj i duś 5 minut. Podawaj z sypkim ryżem.
Uwaga: ryba ma być świeża lub rozmrożona, bo i tak wytworzy dużo sosu. Pomidory solimy na talerzu.
Wallerant Villant. Ryby i kot.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz