RYBA PANIEROWANA Z SOSEM CURRY NA SZYBKO
- 1 opakowanie panierowanych filetów z ryby (50 dag)
- 3 dag orzechów włoskich
- natka pietruszki
sos:
- 2 łyżki masła
- łyżeczka mąki
- pól szklanki mleka
- pół łyżki przyprawy curry, soku z cytryny i cukru
- sól
Masło roztopić w rondelku. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać curry, sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wlać do rondelka i, ciągle mieszając, lekko podgrzewać na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Filety usmażyć na oleju, ułożyć na półmisku. Polać sosem, posypać posiekanymi orzechami i natką. Podawać z dowolną surówką.
Gino Severini. Martwa natura z rybami, winem i owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz