RYBA PANIEROWANA Z SOSEM CURRY NA SZYBKO

  • 1 opakowanie panierowanych filetów z ryby (50 dag)
  • 3 dag orzechów włoskich
  • natka pietruszki
sos:
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka mąki
  • pól szklanki mleka
  • pół łyżki przyprawy curry, soku z cytryny i cukru
  • sól
Masło roztopić w rondelku. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać curry, sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wlać do rondelka i, ciągle mieszając, lekko podgrzewać na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Filety usmażyć na oleju, ułożyć na półmisku. Polać sosem, posypać posiekanymi orzechami i natką. Podawać z dowolną surówką.

Gino Severini. Martwa natura z rybami, winem i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz