RYBA ZAPIEKANA Z GRZYBAMI I PARMEZANEM
- 50 dag filetów rybnych świeżych lub rozmrożonych
- 15 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- łyżeczka słodkiej papryki
- pieprz, sól
- olej do smażenia
Obrane i umyte pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w ósemki i obsmażyć na oleju razem z pieczarkami. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na pieczarkach ułożyć filety rybne i piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st.C. Masło rozetrzeć ze śmietaną, serem, sola i pieprzem. Sosem zalać gorącą rybę, posypać tartą bułką i papryką. Zapiekać ponownie 15-20 minut. Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką, z surówką z białej kapusty.
Carl Fleischmann. Martwa natura z serem, chlebem i rybą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz