RYBA ZAPIEKANA Z GRZYBAMI I PARMEZANEM

  • 50 dag filetów rybnych świeżych lub rozmrożonych
  • 15 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz, sól
  • olej do smażenia
Obrane i umyte pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w ósemki i obsmażyć na oleju razem z pieczarkami. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na pieczarkach ułożyć filety rybne i piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st.C. Masło rozetrzeć ze śmietaną, serem, sola i pieprzem. Sosem zalać gorącą rybę, posypać tartą bułką i papryką. Zapiekać ponownie 15-20 minut. Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką, z surówką z białej kapusty.

Carl Fleischmann. Martwa natura z serem, chlebem i rybą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz