CIASTECZKA ASPIRYNKI

  • 25 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • pół szklanki drobnego cukru
  • 2 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • wanilia (cukier waniliowy)
Z mąki, margaryny, 3 żółtek i cukru zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto odkładamy w chłodne miejsce na 1 godzinę aby "odpoczęło". PO upływie tego czasu wałkujemy ciasto dość cienko i wykrawamy kieliszkiem małe ciasteczka - aspirynki. Zanim wstawimy je do pieca, trzeba jeszcze ciasteczka polukrować. Lukier robimy z białek, cukru pudru i cukru waniliowego. Składniki utrzeć do białości. Powstałą masą smarować aspirynki. Pieczemy je w letnim piekarniku na blasze posypanej mąką. Gotowe będą mniej więcej po 7 minutach.

Steve Lyon-Bowes. Mleko i ciasteczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz