CZERWONA KAPUSTA Z DUSZONĄ FASOLĄ

  • 1 szklanka drobnej fasoli
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • masło
  • mąka
  • 1 duża cebula
  • przecier pomidorowy
  • sól, cukier
Fasolę moczymy przez noc, następnie odlewamy wodę i gotujemy w świeżej wodzie. Główkę czerwonej kapusty oczyszczamy z zewnętrznych liści i umytą dzielimy na kawałki. Dusimy ją do miękkości z dodatkiem wody. Przygotowujemy złotą zasmażkę z masła i mąki, łączymy ją z gotowaną kapustą i fasolą. Dodajemy jeszcze drobno posiekaną cebulę i trochę przecieru pomidorowego i sól i cukier do smaku. Wszystko razem mieszamy i dusimy przez około kwadrans. To bardzo smaczne danie podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz