CIASTO GRYSIKOWO-SEROWE

  • 6 szklanek wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki kaszy manny
  • 10 dag masła
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanego czosnku
  • 25 dag startego cheddara
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
Rozgrzej piekarnik do 175 st.C. Zagotuj wodę z 3/4 łyżeczki soli. Powoli, cienkim strumieniem wsypuj kaszę mannę, stale mieszając. Gotuj pół godziny, mieszając od czasu do czasu. Gdy kaszka będzie gęsta, dodaj masło, resztę soli, pieprz, czosnek i cheddar, mieszaj, aż ser się stopi. Dodaj ubite jajka i mleko, mieszaj, aż masa będzie jednolita. Napełnij natłuszczoną formę i piecz około godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz