ZUPA GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI

  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • 30 g grzybów suszonych
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 g warzyw (marchew, por, pietruszka)
  • 3 łyżki gęstej śmietany 36%
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g makaronu łazanki
  • pieprz
Grzyby namoczyć na 1,5 godziny, dokładnie oczyścić, odsączyć i pokroić w paseczki. Kostki rozpuścić według przepisu na opakowaniu, dodać grzyby i pokrojone w paski warzywa. Gotować przez około 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy, zagotować. Doprawić pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Łazanki ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Podawać z zupą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz