MARCHEW Z DIJON

  • 1,5 szklanki pokrojonej w krążki marchwi
  • 2 łyżki masła
  • 0,75 szklanki pokrojonej w krążki cebuli
  • 4 łyżeczki mąki
  • pół szklanki mleka
  • łyżka ostrej musztardy (Dijon)
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Marchew zalać posoloną lekko wodą i ugotować do miękkości. W rondlu roztopić masło, dodać pokrojoną cebulę i smażyć przez 2 minuty. Do cebuli wrzucić marchew i posypać mąką, wymieszać. Podgrzewając potrawę, wlewać mleko, mieszając aby nie utworzyły się grudki.
Kiedy potrawa zgęstnieje, dodać musztardę oraz pieprz i ewntualnie sól do smaku. Podgrzewać jeszcze chwilę. Odstawić i posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz