KUCHNIA

Nie zawsze pamiętamy o prostych, ale koniecznych zachowaniach podczas przygotowywania posiłków. Przypomnijmy je sobie.
  • Zanim przystąpimy do przygotowywania posiłku, myjemy ręce. Wszelkiego rodzaju otarcia, zadrapania i zadraśnięcia opatrujemy wodoodpornym plastrem.
  • Do obróbki surowego mięsa i ryb używamy specjalnie do tego celu przeznaczonych deseczek, które po zakończeniu pracy dokładnie myjemy gorącą wodą z detergentem.
  • Produkty przechowywane w lodówce dokładnie okrywamy: garnki przykrywamy pokrywką, salaterki obciągamy folią. Mięsa i ryby zawsze powinny być szczelnie zamknięte.
  • Ugotowaną kaszę przechowujemy w lodówce nie dłużej niż dobę.
Magdalena Kępka. Stara kuchnia.

2 komentarze:

  1. Dla mnie kuchnia jest niezwykle ważnym miejscem i wiem również, że warto jest mieć w niej dobrej jakości urządzenia AGD. Całkiem niedawno miałam okazję zgłosić się do firmy http://serwisagd.wroclaw.pl/oferta-montaz-agd która właśnie doradziła mi w wyborze właściwego sprzętu oraz go od razu podłączyła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wymiana części w lodówce to jedno z najczęstszych zadań podczas jej naprawy. Części te mogą zawierać elementy takie jak termostaty, wentylatory, cewki chłodnicze i wiele innych. Jeśli potrzebujesz pomocy w naprawie lodówki, odwiedź stronę https://serwisagd-technik.pl/naprawa-lodowek-wroclaw/, gdzie znajdziesz więcej informacji na ten temat.

    OdpowiedzUsuń