MAKRELA Z SALSĄ ANANASOWĄ
- 4 duże makrele
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
salsa:
- 1/2 ananasa (pokrojonego w kostkę)
- 1/2 czerwonej cebuli (pokrojonej w kostkę)
- 1 czerwona papryczka chili (pokrojona w małą kostkę)
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej mięty
- sól
- tabasco
Wymieszaj ananasa, cebulę, chili, ocet, oliwę, sos rybny, sos z limonki i miętę. Dodaj sól i tabasco. Przykryj i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój rybę w 5 cm plastry. Rozprowadź oliwę z solą i pieprzem na makreli. Grilluj minimum przez 5 minut każdą stronę. Podawaj z salsą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz