MAKRELA Z SALSĄ ANANASOWĄ

  • 4 duże makrele
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
salsa:
  • 1/2 ananasa (pokrojonego w kostkę)
  • 1/2 czerwonej cebuli (pokrojonej w kostkę)
  • 1 czerwona papryczka chili (pokrojona w małą kostkę)
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • sól
  • tabasco
Wymieszaj ananasa, cebulę, chili, ocet, oliwę, sos rybny, sos z limonki i miętę. Dodaj sól i tabasco. Przykryj i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój rybę w 5 cm plastry. Rozprowadź oliwę z solą i pieprzem na makreli. Grilluj minimum przez 5 minut każdą stronę. Podawaj z salsą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz