BIAŁA ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI

  • 800 ml bulionu rybnego
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 15 dag namoczonych suszonych grzybów
  • 20 dag kostki rybnej
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę pomidorów
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
Cebulę, czosnek i grzyby przesmaż na małej ilości oliwy, dodaj pokrojone na nieduże kawałki kostki rybne, wlej bulion rybny, zagotuj. Dodaj śmietankę, zieleninę i pomidory. Przypraw do smaku i podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz