- kalafior (ok. 60 dag)
- 5 jajek
- 1 puszka zielonego groszku
- 45 dag ogórków konserwowych
- 20 dag żółtego sera
- szczypiorek
- 3-4 łyżki majonezu
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe i żółty ser pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić. Do miski przełożyć kalafior, jajka, groszek, ogórki konserwowe, żółty ser i szczypiorek. Następnie dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie razem wymieszać i schłodzić w lodówce.
Kevin Best. Martwa natura z kalafiorem i jajkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz