SAŁATKA KALAFIOROWO-JAJECZNA


  • kalafior (ok. 60 dag)
  • 5 jajek
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 45 dag ogórków konserwowych
  • 20 dag żółtego sera
  • szczypiorek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe i żółty ser pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić. Do miski przełożyć kalafior, jajka, groszek, ogórki konserwowe, żółty ser i szczypiorek. Następnie dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie razem wymieszać i schłodzić w lodówce.

Kevin Best. Martwa natura z kalafiorem i jajkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz