JESIENNY T-COCKTAIL
- 200 ml naparu Dilmah Natural Rosehip with Hibiscus (czas parzenia - 8 minut)
- 5 ml likieru Passoa
- 10 ml likieru Carambola
- 10 ml Żubrówki
- 10-15 ml soku z cytrusów (miks: cytryna, grejpfrut, pomarańcza)
- 1,5 łyżeczki miodu (można więcej)
Napar i pozostałe składniki wlewamy do wysokiej szklanki z grubego szkła. Mieszamy. Napój można także przygotować jako bezalkoholowy T-mocktail dla zmotoryzowanych. Do dekoracji używamy owocu karamboli oraz kwiatu hibiskusa, ale bez ozdób też jest pyszny. Poza tym hibiskus i dzika róża mają dużo witaminy C, która jesienią każdemu się przyda.
(Jesienny T-cocktail poleca Kamil Kowalik z radomskiego Hotelu Europejskiego)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz