·
2 buraki ćwikłowe
·
15 dag szczawiu
·
2 l kefiru naturalnego
·
1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
·
2 surowe ogórki
·
8 rzodkiewek
·
pęczek szczypiorku
·
pęczek kopru ogrodowego
·
3 jajka
·
sól, cukier (po 1 łyżeczce od
herbaty)
Oczyszczone i ugotowane buraki obieramy i kroimy w cienkie
paski. Szczaw myjemy, siekamy, gotujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Świeże
ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w cienki plasterki. Szczypiorek
i koperek siekamy. Wszystkie jarzyny mieszamy z kefirem i śmietaną, solimy i
doprawiamy cukrem. Zupę odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz